35 carti celebre pe care merita sa le citim de-a lungul vietii

Cele mai frumoase si citite romane de dragoste

638873324a0cc83a8a6ebe67c0ff7a8f

1.Mândrie și prejudecată – Jane Austen

Mândrie și prejudecată este probabil cea mai cunoscută carte a autoarei Jane Austen și prezintă o comedie romantică ce te binedispune. Povestea cărții o urmărește pe Elizabeth Bennet, o tânără care trebuie să se căsătorească cu un bogătaș pe nume Mr. Darcy.

2.Fata cu portocale – Jostein Gaarder

În ciuda mărimii destul de mici, aceasta având doar 150 de pagini, autorul oferă o poveste de dragoste care va inspira și va impresiona totodată orice cititor indiferent de vârsta acestuia. Pe scurt, Fata cu portocale prezintă încercarea lui Goerg care încearcă să descopere o poveste de dragoste oferită prin intermediul scrisorilor de către tatăl său.

3.Invitația la vals – Mihail Drumes

O carte ce face parte din literatura românească, îndrăgită de către toți cititorii ce prezintă dragostea a doi studenți: Tudor și Micaela. Emoții, iubire și suspans sunt probabil cuvintele care descriu cel mai bine această carte.

4.Maitreyi – Mircea Eliade

Orice licean a citit această carte și cred că fiecăruia i-a plăcut povestea de dragoste dintre Eliade și Maitreyi.

5.La răscruce de vânturi – Emily Bronte

Aceasta prezintă povestea de iubire dintre Cathrine Earnshaw și Hearthcliff, un băiat adoptat de către familia fetei.Totuși acesta nu este plăcut de către prea multă lume și astfel apar tot felul de probleme pe care vă invit să le descoperiți citind cartea.

6.Roșu și negru – Stendhal

Personajul principal din Roșu și negru este Julien Sorel, un tânăr aflat într-o continuă goana dupa fericireAcesta află însă că  fericirea absolută o poate atinge doar iubind și astfel, Roșu și negru este o altă carte de dragoste pe car o recomand.

7.Fericirea începe azi – Jamie McGuire

Cea mai bună descriere a acestei cărți este chiar un comentariu critic care sună cam așa:

„Povestea relaţiei dintre Abby Abernathy şi Travis Maddox constituie o excelentă radiografie a adolescenţei, cu toate frământările, visurile şi frumuseţea ei.” – Reading, Eating & Dreaming

8.Fericirea mea ești tu – Jamie McGuire

Continuarea cărții Fericirea începe azi este Fericirea mea ești tu. Dacă povestea primei cărți a impresionat atât de multe persoane, Jamie McGuire s-a gândit să mai ofere puțin din povestea de dragoste a personajelor sale.

9.Dama cu camelii – Alexandre Dumas

O altă carte de dragoste foarte apreciată de către critica literară îi aparține lui Alexandre Dumas. Aceasta se numește Dama cu camelii și este considerată de către Henry James drept „Una dintre cele mai mari poveşti de dragoste din toate timpurile.”

10.Noaptea de Sânziene – Mircea Eliade

Atunci când vine vorba de cărți de dragoste, în literatura românească Mircea Eliade este unul dintre cei mai reprezentativi scriitori. Astfel dacă sunteți fanii romanelor de dragoste atunci ar trebui să citiți  și cele două volume ale lui Mircea Eliade.

11.Nuntă în cer – Mircea Eliade

O carte asemănătoare cu Maitreyil, însă de data aceasta personajul feminin se numește Ileana. În rest, cartea prezintă aceeași poveste frumoasă de dragoste care te face să simți iubirea pe care o simt și personajele cărții.

12.Cartea Mironei – Cella Serghi

În timpul unei conferințe Mirona cunoaște un bărbat impunător de care aceasta ușor, ușor se îndrăgostește. Astfel începe Cartea Mironei de Cella Serghi.

13.Dragostea în vremea holerei – Gabriel Garcia Marquez

Dragostea în vremea holerei este o poveste de dragoste care are un mesaj foarte frumos și important: o dragoste adevărată și sinceră va trece peste absolut orice impas și va rezista la nesfârșit.

14.Pacientul englez – Michael Ondaatje

Dragostea nu se retrage nici măcar în timpul războiului. Astfel vedem cum în Al Doilea Război Mondial, o asistentă se îndrăgostește de un pacient destul de misterios pe care ea îl îngrijește. Indiferent de ce se petrece în exterior, poveștile de dragoste înfloresc la fiecare pas.

15.Jane Eyre – Charlotte Bronte

16.Venit pe lume – Margaret Mazzantini

Cartea lui Margaret Mazzantini, Venit pe lume, prezintă o poveste de dragoste dar și de suferință totodată, atât despre curaj cât și despre teamă.

17.Jurnalul unei iubiri – Nicholas Sparks

Jurnalul unei iubiri este o poveste de dragoste de doar 200 de pagini care reușește să facă orice cititor să suspine. Astfel dacă doriți să citiți o frumoasă poveste de dragoste atunci ar trebui să încercați și cartea lui Nicholas Sparks.

18.Rațiune și simțire – Jane Austen

O altă carte de dragoste de Jane Austen este Rațiune și simțire. Aceasta prezintă o povestire cu personaje complexe, mai exact sunt prezentate surorile Dashwood precum și dorința acestora de a se căsători.

19.Tess D Uberville – Thomas Hardy

În această carte personajul principal este o tânără pe nume Tess Durbeyfield care în încercarea de a-și susține financiar familia ajunge în brațele dragostei.

20.Anna Karenina – Lev Tolstoi

Nu am vorbit însă despre nicio carte din literatura rusă. Ei bine și aici avem cărți romantice pe care trebuie să le citiți numaidecât, un bun exemplu fiind Anna Karenina a lui Lev Tolstoi. Această carte istoricește pasiunile adulterine pe care personajul principal le trăiește.

21.Lorelei – Ionel Teodoreanu

Acesta prezintă povestea unei tinere care cunoaște iubirea însă aceasta ajunge să o schimbe.

22.Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război – Camil Petrescu

Avem o carte în care dragostea este pusă la încercări atât de infidelitate cât și de distanță astfel încât rezultă un roman de dragoste complex.

23.Vârsta inocenței – Edith Wharton

În această carte personajul principal este Newland Archer care este aproape de a se căsători cu o tânără însă se îndrăgostește de alta chiar cu puțin timp înainte de nuntă și astfel ajunge să ezite.

24.Henry și June – Anais Nin

Henry și June de Anais Nin este o carte care prezintă o tânără ce este îndrăgostită de doi bărbați, de Henry Miller un geniu senzual și June Miller, un bărbat frumos și misterios. Astfel întreaga carte devine o poveste despre fidelitate și erotism.

25.Vălul pictat – W. Somerset Maugham

Personajul principal, Kitty Fane, a fost surprinză din cauza infidelității sale și astfel pornește într-o călătorie alături de soțul său într-o zonă devastată de holeră. Această călătorie devine astfel o adevărată lecție de viață pentru personajul principal.

26.Doamna Bovary – Gustave Flaubert

Doamna Bovary este unul dintre cele mai cunoscute romane din literatura franceză. Dacă restul cărțile din acest top prezintă mai mult povești de dragoste frumoase, aceasta este o carte mai crudă și arată ce greșeli poți face iubind și cum te face dragostea să suferi.

27.Pianista – Elfriede Jelinek

O altă carte care prezintă o perspectivă diferită a iubirii este Pianista scrisă de Elfriede Jelinek. Aceasta prezintă povestea unei tinere care nu reușește să își îndeplinească visul și astfel ajunge să se culce cu diferiți bărbați, având obiceiuri din ce în ce mai sado-masochiste.

28.Blândețea nopții – F. Scott Fitzgerald

Blândețea nopții de F. Scott Fitzgerald urmărește povestea de dragoste dintre Dick Diver, un psihiatru american care este căsătorit cu o fostă pacientă, Nicole, o tânără frumoasă însă cu anumite probleme emoționale. Astfel relația lor este pusă de mai multe ori la încercare iar Dick Diver luptă pentru a salva iubirea.

29.Cele patruzeci de legi ale iubirii – Elif Shafak

Ella Rubinstein este o casnică precum și o soție nefericită care după ce citește o carte cunoaște adevărata iubire și astfel viața i se schimbă.

30.Lolita – Vladimir Nabokov

Lolita a fost un roman care a creat foarte multe discuții atunci când a fost lansat. Acesta prezintă povestea de dragoste dintre un bărbat matur și o fetiță de doar 12 ani.

31.Mizerabilii – Victor Hugo

Mizerabilii este probabil una dintre cele mai mari capodopere ale literaturii universale. Pe lângă celelalte probleme ale societății, cele trei volume prezintă și povestea amoroasa dintre un fost pușcăriaș, intrat în pușcărie pentru că a furat o pâine, și o tânără care practică prostituția pentru a se putea întreține.

32.Marele Gatsby – F. Scott Fitzgerald

O altă opera foarte cunoscută este Marele Gatsby. Aceasta prezintă o poveste de dragoste, americană dacă îmi permiteți să zic așa, care a reușit să facă din această operă un mare succes al lui F. Scott Fitzgerald.

33.Iubita locotenentului francez – John Flowes

Iubita locotenentului francez este considerat a fi cel mai bun roman al lui Fowles. Acesta prezintă o frumoasă poveste de iubire, fiind o carte despre tinerețe, frumusețea vieții precum și despre alegerile pe care trebuie să le facem uneori.

34.Emma – Jane Austen

 

35.Mic dejun la Tiffany – Truman Capote

O altă carte frumoasă de dragoste este “Mic dejun la Tiffany “care prezintă povestea unei tinere din New York care speră să se căsătorească cu un bărbat bogat.

 

Spor la cirit si visat cu ochii deschisi!

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s